Tussendoor (20)

Layla Hofmans (2)

Schuin tegenover ons huis staat ’t Spuythuys, de voormalige, uit 1911 daterende ‘brandweerkazerne’ van Borculo. Het is een beeldschoon gebouwtje, zij het deerlijk in verval toen wij hier kwamen wonen. Dankzij de inspanningen van de familie Bosch en aanhang is het vorig jaar geheel gerestaureerd om plaats te bieden aan het atelier van dochter Karin Bosch.

’t Spuythuys, Korte Wal 11, Borculo.

Tijdens de opening in september vorig jaar maakten wij kennis met Paul van der Steen, jarenlang een van de vaste tekenaars van Het Parool en NRC-Handelsblad. Paul bleek sinds een paar jaar ook in Borculo te wonen, en wel twee straten verder. Tijdens mijn derde glas wijn vroeg ik hem tussen neus en lippen of hij niet een tekening van Layla zou willen maken. 

Ja hoor, dat wilde hij best.

Twee weken later overleed Layla en ik vergat mijn verzoek. Paul niet; de volgende keer dat wij elkaar ontmoetten, kwam hij erop terug. Hij had de foto op mijn blog gezien, maar wilde nog een foto. Die stuurde ik op.

Layla op 14 februari 2021, onder mijn bureau.

Gisteren kwam hij bij ons eten en bracht hij de tekening mee. Hij had de scan al eerder opgestuurd – de tranen sprongen me in de ogen toen ik zijn mailtje opende –, maar de echte tekening was nog veel mooier. Layla zoals ze was: ontspannen én op haar hoede, nog altijd een beetje de straatkat die zij in het begin van haar leven geweest was.

Tekening Paul van der Steen.

Dankjewel Paul!

Naschrift 1
Op 5 juni bezochten we een paar locaties van de Atelierroute Berkelland en kochten we dit beeldje voor op het grafje van Layla.

Owl. Serpentijnen beeldje van de Zimbabwaanse kunstenaar Tawanda Chipiri. Rechts Lou Hofmans.

Naschrift 2
Overigens hebben we sinds een halfjaar twee nieuwe katjes, Sam (v) en Lou (m).

Sam (links) en Lou (rechts) poseren samen op de trap, op 21 februari 2022.

[3 juni – 28 juni 2022]

Inhoud.

7 gedachten over “Tussendoor (20)”

  1. Elke keer als ik op je site terechtkom heb je iets geschreven over Layla!
    Wat een mooie tekening… fijn beeldje ook! Is die zwart-witte kat haar opvolger of een belangstellende passant?
    Groet!
    Mary

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: