Haarlemmermeertak (10)

Haarlem

Pat Hofmans

Gisteren schreef ik over de genealogische site van Jim Howell, Genealogie familie Howell, Spits, Draijer, van Eijk, Hofmans en Mehlbaum.

De gegevens voor deze site zijn destijds bijeengebracht door zijn vader. Later hebben zij het verzamelde materiaal samen op internet gezet, en na de dood van Howell sr zet zijn oudste zoon Jim het werk alleen voort; zie ook zijn eigen site www.jim-howell.nl.

Uit vergelijking van mijn eigen gegevens met de gegevens op de Howell-site bleek dat er – naast veel overeenkomsten – ook een paar discrepanties waren. De meeste waren op te lossen door nader onderzoek, maar er bleven vraagtekens. Zo vermeldt de Howell-site twee kinderen van Anthonie Hofmans en Adriana Kok, die ik zelf niet kon vinden – Pieternella (18 oktober 1913) en Jan (23 januari 1918); die twee heb ik dan ook niet genoemd in mijn blog over de kinderen van Anthonie en Adriana.

Vandaag vond ik Jan Hofmans alsnog in het Militieregister van 1938. Die vermelding op de Howell-site klopte dus.

De naam Pieternella Hofmans leverde een hit op van een totaal ander kaliber: een vermelding in Yad Vashem, een oorkonde (met een verkeerd gespelde naam) en een ereburgerschap van Israël. Hieronder een screenshot van een van de betreffende pagina’s.

Pieternella Hofmans Yad Veshem
Bron: Yad Vashem; zie ook hier.

Het slaat nergens op, maar ik voelde mij toch een beetje trots toen ik dit las.

[22 augustus 2018]

Vervolg.
Vorige aflevering.

Naar Inhoud.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: