Jan Hofmans jr (6)

Amsterdam

Na de oorlog zette Jan zijn zaak voort in de Sint Willibrordusstraat. Hij moest weer min of meer opnieuw beginnen, zij het dat hij inmiddels kon beschikken over een groot netwerk in de grafische industrie.

De foto links is omstreeks 1967 gemaakt.* De Citroën DS is van Jan III.
Op de foto rechts is de naam Hofmans verdwenen, maar het pand bestaat nog steeds. Kennelijk zijn er mensen die dat zo willen houden, want via Google stuitte ik op een ‘Vereniging tot behoud van de Hofmans’ (KvK-nummer 40535243), gevestigd op nummer 41.

 In 1960 vierde Jan het 50-jarig bestaan van de zaak, deze keer in kleine kring.

1960 50 jaar-1N
Achterste rij: Mieke Gorter, Helga Hofmans, Lilian Witteman (vrouw van Bob), Herman Gorter jr, Piet Jacobs. Voorste rij: Herman Gorter sr, Tilly Gorter-Hofmans, Roel Gorter, Henny Hofmans-Dame, Jan jr Hofmans, Tatjana Hofmans (op schoot), Daniël Hofmans, Len Hofmans-Vermeer, Jan III Hofmans, Tilly Jacobs-Hofmans.

Van het personeel kreeg hij een bord, dat thans in het bezit is van Daniël.*

Schaal 50 jaar

Privé ging het hem goed. Met Len kreeg hij drie kinderen: Robert (1940), Helga (1941) en Daniël (1949).

1951 Len + Kids-N
Van links naar rechts: Robert, Len, Daniël en Helga.

De tijd van de talrijke verhuizingen was voorbij. In 1946 vestigde het gezin zich in de Hacquartstraat en daar is Jan tot zijn dood in 1978 blijven wonen. Len overleed ruim acht jaar later, in 1987.

__________
* Met dank aan Herman Gorter en Daniël Hofmans.

PS
Voor alle zekerheid ook nog maar even opgezocht wie die Hacquart eigenlijk was. Het blijken er twee te zijn, Carel en Philip, beiden componist, afkomstig uit de Zuidelijke Nederlanden. Hun muziek is te beluisteren via Spotify. Zeer de moeite waard!

[9 mei 2018 / 14 oktober 2021]

Vervolg.

Naar Inhoud.

9 gedachten over “Jan Hofmans jr (6)”

  1. Wat leuk weer om het gebouw te zien waar ik begonnen ben met werken, in de St. Willibrordusstraat, en dan het prachtige huis in de Hacquartstraat; daar liggen zoveel herinneringen uit mijn jeugd. Dank je Erik!!!! Groetjes Mieke

    Like

  2. Als aanvulling :Robert Hofmans was niet van 1939 maar van 15 April 1940 geboren te Heemstede.Ik
    was met hem getrouwd 1- 10 -1958 en uit elkaar in 1962 en lees dat onze dochter Tatjana Helena op Opa Jan zijn schoot)van29-3-1959 ook nog op de lijn zit , De grote groep’s foto is nog steeds een mooie herinnering en een groet aan alle die er nog zijn Lilian Witteman ( alweer 57 jaar getrouwd met John) en Tatjana heeft een Zusje Deborah (Debby ) uit 1965 er bij
    Lieve groet aan alle Lilian

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: