Tussendoor (1)

Erica van Leer

Vandaag is het de sterfdag van Erica van Leer, de oudste dochter van mijn tante Edith Hofmans (1912-1956).

GrafEricaN

Dankzij haar generositeit kon ik eind 2003 een onverwachte carrièreswitch maken: in oktober ging ik klassieke talen studeren en drie maanden later stond ik als zij-instromer voor de klas. Dat heb ik vijf en een half jaar gedaan.

Die tijd ligt inmiddels ver achter me, maar ik pluk er nog steeds de vruchten van. Vanochtend las ik, samen met Lodewijk Wagenaar, het verhaal van Odysseus’ bezoek aan het eiland van Aeolus, de god van de winden (Odyssee, boek k, verzen 1-76).
In het Grieks wel te verstaan.

Over twee weken zal ik Erica’s graf bezoeken, samen met mijn schoonzus Diana Elens.

[20 maart 2018]

Inhoud.

2 gedachten over “Tussendoor (1)”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: