Pieter I Hofmans (3)

Loon op Zand

Cornelia Egmonts

Cornelia Egmonts* werd geboren op 8 augustus 1700 in Loon op Zand als derde kind van Gerardus Johannes Egmonts en Cornelia Jacobus Bullen. Cornelia’s vader was meester-schoenmaker.

Gerrit Egmonts (1661) trouwde in 1686 met Maria Walterus en kreeg met haar twee dochters. Daarnaast was er nog een zoon, Wouter Egmonts, die we in Dussen zullen tegenkomen, maar van wie in Loon op Zand geen spoor te vinden is.
Na de dood van Maria Walterus trouwde Gerrit in 1694 met Cornelia Bullen. Samen kregen zij nog eens zes kinderen, die allen werden geboren in Loon op Zand.**

1700.08.08 Doopakte CorneliaN

8 Augusti baptisata est Cornelia filia legitima gerardi jo[hanne]s van eghmont et cornelia bullens coniugum susc[eperunt] anthonius jo[hanne]s van eghmont et jacoba jo[hanne]s van eghmont
Op 8 augustus is gedoopt Cornelia, wettige dochter van Gerardus Johannes van Eghmont en Cornelia Bullens, echtelieden. Getuigen waren Anthonius Johannes van Eghmont en Jacoba Johannes van Eghmont.

In 1712 verhuisde Gerrit met vrouw en kinderen naar Dussen. Het waarom is onduidelijk; mogelijk was er daar meer emplooi voor hem. Hoe het hem verder is vergaan, weten we niet.

__________
* Egmonts is de meest voorkomende spellingsvorm van de familienaam, maar het aantal varianten is groot. Gemakshalve houd ik overal Egmonts aan.
** Waarschijnlijk zijn er ook kinderen overleden in Loon op Zand, of later in Dussen. Gegevens over overledenen in Loon op Zand zijn pas vanaf 1700 bewaard gebleven, en in Dussen vanaf 1754.

[31 maart 2018]

Vervolg.
Vorige aflevering.

Inhoud.

5 gedachten over “Pieter I Hofmans (3)”

  1. Erik, verhuisde Geerit niet naar Dussen omdat zijn tweede vrouw Cornelia Bullen daar familiebanden had? Bullen of Bullens is een geslachtsnaam die meer voorkomt in Dussen.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: