Pieter I Hofmans (6)

Dussen-Oosterhout

Schoonfamilie

Blijkens een borgbrief in het rechterlijk archief van Loon op Zand was Gerrit Egmonts in 1712 van plan om met vrouw en kinderen te vertrekken naar Dussen en waarschijnlijk zal hij kort nadien ook daadwerkelijk zijn verhuisd. In de Dussense archieven komen beiden echter niet voor. Wél hebben, behalve Cornelia, vijf van de kinderen Egmonts hun sporen nagelaten.

Wouter Egmonts, vermoedelijk geboren omstreeks 1692, was een van de doopheffers bij de doop van Martinus, het eerste kind van Pieter en Cornelia. Enkele jaren later maakte hij zijn testament op en daaruit weten we dat hij een halfbroer van Cornelia was. Hij zal kort nadien zijn overleden.

Johanna Egmonts (1697) was een oudere zus van Cornelia. Zij trouwde in 1720 met Jacobus Withelo en overleed enkele jaren later, in ieder geval vóór 1725, toen Jacob Withelo als weduwnaar hertrouwde.

Johannes Egmonts (1707) was doopheffer bij de doop van de eerste en de tweede Gerardus. Hij bleef vermoedelijk ongetrouwd en zal vóór 1754 zijn overleden.

Jacoba Egmonts (1709) was doopheffer bij de doop van Catharina Hofmans. Ook zij bleef vermoedelijk ongetrouwd en ook zij moet vóór 1754 zijn overleden.

Maria Egmonts (1703) ten slotte komen we het verreweg het meest tegen. Zij trouwde driemaal – in 1732 met Arien van Ophem, in 1743 met Jan Peterse Stravers, in 1765 met Dirk de Gouw – en was doopheffer bij vier dopen – van Martinus, Gerardus 1, Gerardus 2 en Hubertus.
Maria overleed op 10 april 1770 en met haar verdween de naam Egmonts uit de Dussense annalen. Van haar petekinderen was er nog één in leven: Gerardus.

[14 augustus 2020]

Vervolg.
Vorige aflevering.

Inhoud.

2 gedachten over “Pieter I Hofmans (6)”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: